KARIN VAN VELDHOVEN

AUTEUR VAN DE LEGENDE VAN HET MOERAS

Weet jij wat Karin het liefste deed toen ze een jong meisje was?

Lezen, lezen en nog eens lezen. Alles heeft ze stuk gelezen, opgerold op de bank met een kop warme chocomelk en haar boek. Jaren later leest ze nog steeds; trillers, chicklists, mystieke en fantasy boeken.

Nu doet ze niets liever dan schrijven.
Schrijven voor de jonge lezer vanaf 12 jaar.

Ze neemt je graag mee in haar wereld vol van fantasie, avontuur en spanning. Even weg uit de dagelijkse sleur van school, sporten, gamen en social media. Terug in de wereld van het boek. Naar een plek waar mystieke wezens wonen, mee op reis en avontuur!

Ze gunt jou dat vrije fantasy wereldje waarin alles, maar dan ook alles mogelijk is. Om, als het mooie boek uit is, weer vol ideeën terug te gaan naar school, sport, de game en je vrienden op social media.

Karin is een fantasy boek gaan schrijven, omdat zij een kist heeft vol met fantasie. Verhalen vertellen dus. Het deksel van de kist gaat eraf en – floep – nieuwe, spannende en gekke beelden dringen zich in haar geestesoog voorbij.

Er speelt alweer een nieuw verhaal in haar hoofd. Het verhaal begint in de huidige tijd. Een meisje van vijftien en een haar broertje van elf jaar, een gamer. Zij een voetballer en fan van Oranje. Ze hadden een broer van dertien, maar die is drie jaar geleden niet meer thuisgekomen van een feestje. Ouders zijn uiteindelijk hierom gescheiden.

En dan, plotseling op een hete zomeravond, barbecuetje aan, TV aan, want Oranje gaat zo spelen, schiet met een knal een jongen, middeleeuws gekleed, de huiskamer in, met in zijn zak de smartphone van hun broer…

Of misschien gaan Alex en Thomas wel een nieuw avontuur beleven samen met hun vrienden, op jacht naar de eeuwenoude encyclopedieën van de magiërs.

Ga je mee?

DE LEGENDE VAN HET MOERAS

Samenvatting

De boerentweeling Alex en Thomas is bij geboorte uitverkoren om een belangrijke opdracht uit te voeren. Door het uitspreken van een oude spreuk kunnen zij een einde maken aan de Grote Oorlog van reuzenkoning Yanek. Zijn Geheime Dienst doet er alles aan om dit te voorkomen.

Wanneer de jongens op reis gaan naar Onisserland, om een levenselixer te halen voor hun doodzieke moeder, worden ze achtervolgd door de Geheime Dienst. De tweeling slaat op de vlucht. Op een onderduikadres ontmoeten ze nieuwe vrienden, een bont gezelschap van elfen, heksen en reuzenkinderen die er met z’n allen voor zorgen dat de tweeling zijn opdracht kan volbrengen.

Maar gaan ze dat ook werkelijk doen? Verraad, tegenslagen en een aangrijpend visioen plaatsen de tweeling voor een dilemma. De aloude legende van het moeras lijkt ineens geen mythe meer.