Karin van veldhoven

Auteur van fantasy jeugdboeken en young adults

Selfpubben? Waarom zou je dat in vredesnaam doen als er uitgevers zijn?

Omdat het hartstikke leuk is! Omdat je van A tot Z alles zelf kan doen. Samenwerken met een schrijfcoach aan het manuscript. Sparren met een vormgever en illustrator over de cover en het binnenwerk. De promotie en marketing van je boek. Het (laten) maken van een mooie website.

Of je doet alles zelf. Je stopt jouw ideeën erin.

Natuurlijk vraagt het selfpubben niet alleen om het hebben van de creatieve skills. Je moet bereid zijn om nieuwe dingen te leren en misschien moet je zelfs wel uit je comfort zone stappen.

Hulpvragen als je het niet kan, of niet meer ziet zitten. Tijd inplannen en handelen. Ook die dingen doen waar je een hekel aan hebt. Het is een proces van vallen en opstaan. Teleurstellingen verwerken, omdat de verkoop minder snel gaat dan verwacht. Successen vieren als een onbekende jouw boek heeft gekocht.

Eigenlijk ben je schrijver én ondernemer. Ook als je bent aangesloten bij een uitgever. Want het uitgeven van een boek vraagt nu eenmaal om ondernemerschap. Lef hebben. Op mensen afstappen en vertellen over je boek(en). Kansen zien en pakken. Geld sparen. Zichtbaar zijn op social media. Kennis van de doelgroep hebben en weten hoe je die het beste kunt benaderen.

Lucky for us, the selfpublishers: alles is te leren!

Mijn tip: laat je nooit ontmoedigen. Kies de weg die het beste past bij jou en geniet van het schrijven!

Locatie

Oude Huijbergsebaan 299

4625 CK

Bergen op Zoom

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur t/m 15:30 uur, zaterdag van 09:00 – 12:00 uur, zondag gesloten.