Karin van veldhoven

Auteur van fantasy jeugdboeken en young adults

Boeken

De Wisselaars

Binding : Paperback
Distributievorm : Boek (print, druk)
Formaat : 148mm x 210mm
Aantal pagina’s : 220
Uitgeverij : Karin van Veldhoven
ISBN : 9789090348476
Datum publicatie : 03-2022

 

 21,95

Nadat Yasir jarenlang gezworven heeft door Incata heeft hij eindelijk een dak boven zijn hoofd. Toch gaat hij elke nacht naar de knoest om de valstrikken, die de IJzeren Orde langs het spoor van de enzies ophangt, weg te halen. Na een wonderbaarlijke ontsnapping tijdens zijn arrestatie vlucht hij naar de knoest. Veel tijd om tot rust te komen, heeft hij niet. Daar hoort hij een onthulling die zijn leven overhoophaalt. Dan dreigt er ook nog eens gevaar dat vanuit verschillende kanten komt. Yasirs vertrouwen in zichzelf wankelt. Samen met de enzies moet hij al zijn magische krachten gebruiken om de gouden lemniscaat te verdedigen. Zal hij de strijd overleven? Of faalt hij en is de lemniscaat voor altijd verloren?

10 beoordelingen voor De Wisselaars

  1. Rowena de Wit

    Een unieke wereld vol met indrukwekkende actie, groeiende vriendschap en originele magie

    Yasir is diep begaan met het leven van de enzies. Zijn verbinding met hen is sterk en ze zijn als familie. De banden tussen iedereen groeien en versterken voelbaar naarmate ze meer meemaken en meer over elkaar te weten komen.
    Ook al is Yasir nieuw in de groep, hij vecht minstens net zo hard als de rest om de groep te verdedigen. Wanneer er gevaar opduikt, schroomt hij niet om alles te doen wat er in zijn macht ligt om de enzies bij te staan.
    De actiescènes zitten bomvol. Ze zijn spannend en geven weer hoeveel er gebeurt in een strijd. Daarin zit een prettige afwisseling tussen personages.
    De vormen van magie zijn gevarieerd en sluiten mooi op elkaar aan.
    De belangrijke personages zijn goed uitgewerkt. Ze maken allemaal een ontwikkeling door en handelen vanuit hun eigen belevingswereld. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat het verhaal tot leven komt.

  2. José Schuttert

    Een spannend verhaal in een bijzondere wereld. Ik wilde het boek niet wegleggen en las het in één keer uit. Ik kijk er naar uit de personages beter te leren kennen in het vervolg.

  3. Iris, 14 jaar

    Ik hou van fantasy en dit boek zit er vol van! Het was spannend tot het einde. Ik had het dan ook snel uit.

  4. Adélie, 12 jaar

    Toen mijn zus het uit had, mocht ik het boek lezen. Het is gewoon een leuk en spannend boek.

  5. Marlies

    Yasir, Kyran, Tamak, Gajes, Birk, Saol, Layan, Nadur en Varg. Ze zitten in mijn hart en ze hebben daar een plek voor altijd. Wat is dit een geweldig boek! De auteur beschikt over heel veel fantasie, maar laat dat niet ongecontroleerd alle kanten op gaan. Dit boek is heel goed te volgen en dat is iets dat ik soms mis bij fantasy. Het leest als een trein. Soms dacht ik: wanneer komt de film? Andere keren dacht ik: nee, geen film, dit moet een computerspel worden.

    Zoals vaak bij fantasy zijn er lessen, die wij simpele mensen keer op keer moeten horen verweven in dit boek. Enkele van die lessen zijn:
    – Luister naar je onderbuikgevoel, naar je intuïtie. Dan gebeuren de mooiste en beste dingen
    – Stop met denken en ga doen
    – Samen sta je sterk. Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Hulp vragen mag.

    Ik wil @fantasystories_uitgeverij hartelijk danken voor het gesigneerde recensie exemplaar. Ik kan niet wachten op het volgende deel!

  6. Monique Markus

    Waan je in een magische wereld!

    Het verhaal gaat over Yasir die zijn geliefde Knoest graag zo wil houden als het is. Daarom gaat hij er elke nacht op jacht naar de vallen van de koningin.
    In het bos wonen magische wezen, Enzies genaamd. Deze wezens zijn wisselaars tussen mensen en katachtigen.
    Het Alfamannetje heeft een gouden lemniscaat, dat erg geliefd is bij de koninklijke familie. De Alfa is te sterk voor de IJzeren Orde, totdat ze de hulp inschakelen van een duistere magiër.
    Lukt het de Enzies om de gouden lemniscaat te behouden en daarmee het magische Woud?
    Wat komt Yasir te weten over zijn verleden?

    Een boek over
    – vriendschappen
    – luisteren naar je innerlijke zelf
    – goed en kwaad
    – sterk in je schoenen staan

    Ik geef dit boek 5 sterren.
    Ik houd erg van de magische wereld. Yasir, Gajes, Bargoens, Tamak, Natura hebben mijn hart gestolen.
    Het boek leest vlot en zit vol spannende scenes.
    Dit boek is leesbaar vanaf 12 jaar.

    Ik kijk uit naar het vervolg.

  7. Lees mee met Ilse

    Verhaal
    Yasir woont in een dorpje dicht bij De Knoest (een bos). Daar zijn veel enzie vallen. En van die vallen haalt Yasir er zoveel mogelijk weg. Maar als hij op een dag ontdekt wordt. Moet hij vluchten naar De Knoest. Daar wonen veel enzie en enziestrijders. Daar zit ook zijn vader in
    Van hij leert hij veel nieuwe dingen. Maar er zijn ook gevaarlijke dingen. Want de Koningin zit achter de enzies aan. Hoeveel enzies zullen het overleven? En zal de lemniscaat (een magisch voorwerp in bezit van de enzies) bij de enzies blijven?

    Het is een mooi boek en een mooi verhaal. Alleen je wisselt soms van personage om een heel random moment en dat is soms irritant. Maar voor de rest is dit verhaal echt aan te raden.

  8. Juf Jantine

    Laatst stond er een oproep op instagram, wie mee wilde doen aan de blogtour voor: de wisselaars. Een fantasyboek van Nederlandse bodem. Tegenwoordig lees ik niet zoveel fantasy meer, maar als tiener was ik er dol op. Dus super leuk om weer eens een fantasyboek op te pakken!

    De wisselaars gaat over Yasir, een jongen met magische krachten, die samen met zijn vrienden en vader uitverkoren is om zijn land en de ‘gouden lemniscaat’ te redden. In de missie om deze te redden komt hij erachter wat het belang is van familie en vriendschap, en leert hij zichzelf steeds beter kennen. Uiteindelijk is de vraag: zal hij de strijd overleven? Of faalt hij en is de lemniscaat voor altijd verloren..

    Net als bij de fantasyboeken die ik vroeger las, was dit boek erg inkomen. Je wordt direct ondergedompeld in een compleet nieuwe wereld, waar diverse magische krachten heersen, mensen twee namen hebben (een magische en een ‘mensennaam’), en er veel spelers in het spel zijn. Ik miste dan ook achter in het boek een verhelderende namen- en begrippenlijst, waar je af en toe even op kan spieken. Dit zou het makkelijker maken de start van het boek te begrijpen.

    Toen ik eenmaal door had wie wie was, wilde ik niet stoppen met lezen. Er gebeurt zoveel in het verhaal dat het leest als een wervelwind. Je wilt weten hoe het afloopt. Het lijkt alsof het boek tegen het einde aan steeds ‘sneller’ gaat, waardoor je ook steeds sneller gaat lezen.

    Lezers zullen sterk met Yasir en zijn vrienden meeleven in hun zoektocht naar de waarheid, naar wie goed is en wie slecht, maar ook naar zichzelf. Welke verantwoordelijkheid krijg je mee, en waar kies je zelf voor. Dit zijn vragen waar elke tiener mee te maken krijgt, en die dus ook veel herkenning zal oproepen.

    Waarschuwing: het boek eindigt met een sterke cliffhanger, dus als je houdt van afgeronde series dan moet je in ieder geval nog even wachten op het volgende deel! 😉

    Al met al weet Karin van Veldhoven een rijke fantasiewereld te creëren, waar je graag in verdwaalt. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg. Sowieso fijn om weer eens een fantasyboek te hebben gelezen!

  9. Sheila Vermeulen

    Wisselaars – De Gouden Lemniscaat – Karin van Veldhoven

    De strijd van mens en dier

    Elke nacht trekt Yasir naar de knoest om de vallen te stelen die de IJzeren Orde neerzet om de enzies te vangen. Dat hij, na jarenlang te hebben rondgezworven, eindelijk een eigen woonplek heeft verandert daar niets aan.

    “ ‘Ik snap het even niet. Ben jij een enziestrijder?’ vroeg Yasir toen maar. Kun jij zomaar …..?’ “ Karin van Veldhoven

    Als het allemaal te gevaarlijk wordt, vlucht Yasir naar de knoest. Maar ook daar is het niet veilig. Kwade machten hebben het voorzien op de magie van de lemniscaat en willen alle enzies uitroeien.

    In de knoest worden geheimen onthuld die voor Yasir verborgen werden gehouden. Is hij desondanks bereid de lemniscaat te verdedigen of zullen kwade krachten overwinnen?

    De wisselaars – De gouden lemniscaat van Karin van Veldhoven is een spannend en fantasievol jeugdboek, en de veelbelovende start van een serie.

    Karin van Veldhoven verwelkomt je in een nieuwe wereld waar je nog wel even je weg moet vinden. Doordat ze nog niet gelijk alle onbekende termen verklaart blijft het verhaal op tempo, maar is het daar wel een beetje zoeken naar hoe de wisselaars, enzies en enziestrijders precies in elkaar steken. Toch heb ik dat niet als vervelend ervaren. Het maakt het verhaal een beetje mysterieus, en geeft je de gelegenheid om zelf ook wat te fantaseren over de wereld waar je terechtkomt.

    De jonge Yasir is een moedig personage waar je graag mee op avontuur gaat, en waarvan je met plezier zijn nieuwe en oude vrienden ontmoet, die een fijne en aansprekende combinatie van mens en dier in het verhaal brengen. De aaibaarheid, het ontwapenende en de ongecompliceerde benadering van de zachtaardige en toch krachtige enzies is heerlijk om over te lezen. De inwendige strijd die dit alles bij sommige wisselaars teweegbrengt is aansprekend beschreven en maken deze karakters boeiend.

    De wisselaars – De gouden lemniscaat van Karin van Veldhoven heeft spannende en fantasierijke verhaallijnen vol magie, strijd, groei en vriendschap en is geschikt voor zowel jonge als oudere lezers

  10. Sandaar17

    Na het eerste hoofdstuk was ik fan van de schrijfstijl. Karin schrijft op een ontspannen manier. Ik werd meegezogen in het verhaal. Toch duurde het even voor de personages me echt pakten. Dat maakt vaak dat ik een fantasyboek wegleg. Ik ben blij dat ik heb doorgelezen! Het verhaal bleef leuk en Karin heeft precies de juiste hoeveelheid magie in haar verhaal gelegd! Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg.

    Karin, bedankt voor het gesigneerde exemplaar! Die krijgt een mooi plekje in de boekenkast! Ik houd je pagina in de gaten en hoop dat het vervolg er snel mag komen!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Locatie

Oude Huijbergsebaan 299

4625 CK

Bergen op Zoom

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur t/m 15:30 uur, zaterdag van 09:00 – 12:00 uur, zondag gesloten.