Karin van veldhoven

Auteur van fantasy jeugdboeken en young adults

Of je nu een plotter, een pantser of een plantser bent: jouw verhaal heeft tijd nodig om te rijpen.

Jij mag jouw verhaal “worden” en het verhaal jou.

Er zijn momenten tijdens het schrijfproces dat het oké is dat je stopt met schrijven. Gewoon even niet. Een pauze inlassen.

Geef jezelf de tijd om na te denken, te reflecteren en jezelf op te laden voor de volgende 10.000 woorden. Schrijven is hard werken, omdat alles wat je schrijft meteen consequenties heeft.

  • Een naamsverandering
  • Een onverwacht verraad
  • Een groeispurt van een personage

Vaak is de gebeurtenis zo belangrijk, omdat je gaat begrijpen waar het verhaal in de kern omdraait.

Het allereerste idee was een aanzet tot het schrijven van jouw verhaal. Al schrijvende leer jij jouw personages het beste kennen. Je raakt vertrouwd met de samenleving die je hebt gecreëerd.

Hoe vaker je schrijft aan jouw manuscript, hoe beter en met meer diepgang je gaat schrijven. Karakters krijgen vorm. Schrappen van scènes gaat je makkelijker af, omdat je het onderscheid ziet tussen goed, beter, best. Zowel taalkundig als schrijftechnisch.

Op zulke momenten mag je geduldig zijn. Het verhaal heeft tijd nodig om dicht te schroeien. Om een geheel te worden. Door afstand te nemen en ontspanning te zoeken, krijg je ingevingen die je op een lijstje zet.

Met geduld en een frisse blik kun je later verder schrijven. Wees niet bang dat je contact verliest met jouw personages. Dat gaat niet gebeuren, omdat je er woont en leeft, samen met hen.

Locatie

Oude Huijbergsebaan 299

4625 CK

Bergen op Zoom

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur t/m 15:30 uur, zaterdag van 09:00 – 12:00 uur, zondag gesloten.