Karin van veldhoven

Auteur van fantasy jeugdboeken en young adults

Homepage

Hallo lieve fantasy lezer!

Fantasierijke verhalen schrijven is mijn passie. Het liefst over tieners en hun avonturen in een wereld van magie, strijd en overwinning. Ook schrijf ik over “gewone” situaties zoals ruzies, teleurstellingen en verdriet, vriendschap, liefde en verliefdheid. In mijn boeken neem ik je mee naar een verborgen wereld die bol staat van actie, avontuur en fantasie. Het ene moment zit je midden in een spannende achtervolging. Het andere moment voel je mee met de held, omdat hij (of zij, hen) de strijd heeft verloren.

Ben je 12+ en hou je van lezen en van fantasy? Dan zijn mijn boeken echt iets voor jou!

Ik hoop nog veel mooie en spannende verhalen te kunnen schrijven. Met regelmaat schrijf ik ook korte verhalen die kun je lezen op Mijn verhalen.

De boekenplank

Op deze plek zal ik met regelmaat nieuwe boekentips geven. Boeken van onbekende en bekende schrijvers. Om jou te inspireren en uit te nodigen om te lezen. Alle boeken kun je bestellen bij jouw eigen lokale boekhandel en online. Of lenen van de bieb.

Deze keer:

Els Rommers, Icea: De schreeuw van de vuurvogel (1) en De kroon van Trevon (2) Dit zijn boeken voor de 16+ lezer. Spanning, intrige en avontuur.

Leigh Bardugo, De Kraaien: List en Leugens (1) en Kraai en Koninkrijk (2). Ook een boek voor de 16+ lezer. List, lef en gevaar voor eigen leven

Laini Taylor, Dromendochter (1), Sterrenlicht (2) en Godenslaap (3).
Boek voor 16+ lezer. Liefde, strijd en spanning

Omdat ik zelf van sprookjes houd, heb ik me als volwassene toch gewaagd aan dit boek dat eigenlijk voor kinderen bedoeld is. Dankzij het rijke taalgebruik dat Karin hanteert bleef het ook voor mij boeiend. De omschrijvingen zijn levendig, waardoor het niet moeilijk is de scenes voor je te zien.
De schrijfster beschikt duidelijk over een enorme fantasie. Het lezen van De Legende van het Moeras staat gelijk aan je onderdompelen in een magische wereld vol elven, reuzen en heksen. Thema’s als vriendschap, machtswellust, de strijd tussen goed en kwaad en zelfontplooiing zijn in een avontuurlijk en origineel jasje gestoken. Daardoor zeer geschikt en aantrekkelijk voor kinderen, die hier ongetwijfeld van zullen smullen. Ook heel leuk om samen te lezen!

Els Rommers, auteur van Icea de Schreeuw van de Vuurvogel (deel 1) en Icea, de Kroon van Trevon

Het schrijven van het boek De Legende van het Moeras was een bijzonder avontuur, omdat het mijn eerste echte boek was. Dus toen ik het had uitgebracht, kon ik het nauwelijks geloven. Ik ben blij dat zoveel kinderen het boek hebben gelezen en dan gewoon zeggen: “het is gewoon een leuk en spannend boek!” Ik ben van plan om nog veel meer fantasy boeken te schrijven.

"

Het is een leuk, spannend en tof boek!!

Over De Legende van het Moeras (20-04-2021) – Mathijs, 11 jaar:

Uitstekend geschreven, goed werk, dank je.

Over De Legende van het Moeras (21-03-2018) – Kleurenanalyse Limburg

Supervet boek! Spannend en vol met avontuur. Echt lezen!

Over De Legende van het Moeras (23-11-2018) – Maarten, 13 jaar

Een pakkend en aangrijpend verhaal. Ik wilde telkens doorlezen

Over De Legende van het Moeras – Dorien, 13 jaar

Een bijzonder en spannend verhaal met onverwachte wendingen en scherpe dialogen

Over De Legende van het Moeras – Peter Prins, proeflezer

Volwassenen vinden dit ook leuk om te lezen. Het is echt super spannend. Je ogen vliegen over de tekst.

Over De Legende van het Moeras – Isabella de Vos Burchart

Interesse?

Neem een kijkje op deze pagina voor een overzicht van mijn boeken!

Locatie

Oude Huijbergsebaan 299

4625 CK

Bergen op Zoom

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur t/m 15:30 uur, zaterdag van 09:00 – 12:00 uur, zondag gesloten.