Karin van veldhoven

Auteur van fantasy jeugdboeken en young adults

Vraag jij jezelf weleens af of je een schrijver wilt worden?

Dat is namelijk niet zo moeilijk. Zoek een interessante beginnerscursus en volg daarna de verdiepingscursus. Blijf lezen en leer al lezende te begrijpen hoe de schrijver schrijft.

Schrijver worden, is meer. Het is het aanboren van je talent om een verhaal te vertellen. Het is het blijven ontwikkelen van schrijfvaardigheden. Een bijscholing grammatica en spelling volgen. Onderzoek doen naar het thema van je boek. Deskundigen interviewen over bv zwaardvechten.

Allemaal “hoofd” zaken.

Bén je dan ook een schrijver?

Het zijn van een schrijver is voor mij: Elke dag schrijven en bezig zijn met mijn verhaal.

Op het moment dat ik mijzelf toestond om elke dag, op welke manier dan ook, met schrijven bezig te zijn, raakte de creatieve flow niet verstopt. Ik bleef in contact met mijn personages. Hierdoor kreeg mijn manuscript inhoud en ontwikkelde de structuur zich vanzelf.

Door freestyle te schrijven liet ik me meevoeren op de flow. Mijn innerlijke stem vertaalde de fantasiebeelden in woorden en zinnen. Het gaf schrijvende de antwoorden op de vragen die mijn hoofd opwierp. Mijn kistje met fantasie ging niet dicht. Door tussentijds te plotten hou ik grip en verdwaal ik niet en stuur ik bij.

Worstel je met het schrijver zijn?

Heb je het idee dat jouw omgeving jouw schrijfsels als hobby ziet?

So what?

Je groeit niet door jezelf met anderen te vergelijken. Je groeit door naar jezelf te luisteren. Door te leven naar jouw waarden. Door je gesteund te voelen door jouw dierbaren in het realiseren van jouw droom.

Het gaat straks niet over het aantal verkochte boeken. Of het aantal signeersessies die je hebt gehad.

Het gaat erom dat jij jouw manuscript omzet in een boek! En of je nu selfpubt of bij een uitgever zit: Je hebt JOUW boek in je handen.

Locatie

Oude Huijbergsebaan 299

4625 CK

Bergen op Zoom

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur t/m 15:30 uur, zaterdag van 09:00 – 12:00 uur, zondag gesloten.